Effekt af psykoterapi - Få et forløb der virker

​Feedback og måling

​Som ved alle samtaler mellem to mennesker kan der ved terapisamtaler være behov for at afstemme, om man taler om det samme, og om man forstår hinanden. Samtidig er der ved terapi også afgørende behov for viden om, hvorvidt terapien hjælper og gør en forskel. Forskningen på området er ret entydig: Man får mere ud af psykoterapi, hvis man anvender systematisk feedback og symptommåling. 

Når du er i forløb hos mig, vil du opleve at dette anvendes på for måder: Fælles evaluering af samtalen og objektiv måling af symptomniveau.

Fælles evaluering

​Man kunne tro at psykologer er rigtig gode til at vurdere, om vores klienter synes det har været en givende samtale. Forskningen viser dog noget andet: Psykologer har faktisk rigtig svært ved det. For at tage det seriøst, så er det vigtigt at man efter hver samtalen har en fælles evaluering. Her stilles tre spørgsmål:

  • Har det været en meningsfuld samtale?
  • Hvad tager du med dig fra i dag?
  • Er der noget du kunne ønske foregik på en anden måde

Ved at sammen gennemgå disse tre spørgsmål efter hver samtale, sikrer vi at du får den terapi der passer bedst til dig. Dit forløb hos mig som psykolog skal give mening, og du skal være enig i den retning vi tager.​

Anvendte måleskemaer

​Ved første samtale efter visitationssamtalen, vil du få udleveret et eller to skemaer, alt efter hvilke symptomer du har oplyst tidligere.

Angst-symptom-spørgeskemaet

Hvis du har fortalt om vanskeligheder med angst, vil du udfylde Angst-Symptom-spørgeskemaet. Denne er udviklet af professor og overlæge Per Bech, og anvendes bl.a. i almen praksis. Skemaet spørger bredt ind til forskellige fysiske symptomer, tankemønstre og handlemønstre.

Perceived Stress Scale

Internationalt anvendt skala som er udviklet til at måle, i hvor høj grad man føler sig hæmmet af stress og hvordan stressen påvirker ens hverdag. Skalaen har været igennem en grundig oversættelse og validering til brug i Danmark

Dine svar på disse spørgeskemaer vil blive gemt i din journal. Efterfølgende vil du ved hver 5. samtale skulle udfylde spørgeskemaerne igen. Dermed får vi løbende mål på udviklingen i dine symptomer. Dette er værdifuld viden, som vi sammen kan bruge til at tilpasse din behandling ud fra.

Kontaktformular

Udfyld formularen, så kontakter jeg dig snarest.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Om klinikken

Kognitiv Klinik V/ Frederik Schmidt

CVR: 36784997

Nordre Ringgade 117, 8200 Aarhus N (Trøjborg)

​​Find rutevejledning her

Klinikken tilbyder​

Behandling af angst og stress​

Visitationssamtale

Kognitiv terapi

Individuelle samtaler

Kontakt

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at tage kontakt.​

22 29 22 49

frederik@psykologaarhusnord.dk

Telefontider

Ring og bestil et forløb​ eller få svar på dine spørgsmål. Telefonen er åben på disse tidspunkter.

Mandag - Fredag​

8.00 - 18.00​​